KissArt

Vægmalerier der skaber glæde

Vægmalerier fra KissArt

Jeg elsker at male på væggen! Og større lærreder får man da vist ikke! Det allerførste var en hvid enhjørning på et lyserødt pigeværelse midt i halvfemserne – og siden den tid er der kommet mange mange flere til. Og de bliver kun større og større! Det hidtil største er pt. i en stor festsal, hvor ca. 180 km2 hvide vægge blev omdannet til en smuk ”kulisse” til livets store fester.

Jeg maler vægmalerier, hvor motiverne er afstemt efter omgivelserne, og hvor døre, vinduer, diverse rør, kontakter mv. er integreret i et samlet hele. Dette giver i sidste ende en helt anden oplevelse og en langt større wauw-effekt, end hvad traditionelle malerier eller anden ”firkantet” udsmykning, hængt på væggen kan.

Vægmalerier der skaber glæde

Jeg får ofte at vide fra andre mennesker at de bliver SÅ glade af at se på mine vægmalerier. Motiverne er som regel noget med natur, dyr, blomster og. lign. Hvad der bliver malet på væggen og ikke mindst i hvilken farveholdning, (svage eller stærke farver) er selvfølgelig altid i samråd med dig som kunde, men lidt kunstnerisk frihed bliver jeg dog nødt til at have. Jeg gør det på min måde. Andre gør det på deres måde. Og sådan skal det jo også være. Jeg forsøger så vidt det er muligt altid at ”gemme” lidt humor ind i malerierne. En lille overraskelse. Noget man kan grine af. Det kan måske være en lille mus, der titter frem bag et blad, eller sidder nede ved fodlisten. Eller en orm i æblet. Noget man ikke lige ser i første omgang, men pludselig får øje på en dag, man går forbi.

Jeg synes det er vigtig at skabe de øjeblikke i dagligdagen, hvor man er i nuét og mærker ”LYKKEFØLESEN” – og det gør man ofte, når man pludselig ser noget sjovt, smukt eller noget der på anden vis, rører én.

Vægmalerier med mange detaljer

De vægmalerier jeg laver har altid mange detaljer. Det er vigtigt at man kan gå på ”opdagelse” i motivet. Det skaber nemlig grobund for gode samtaler med andre mennesker, måske endda med nogle man slet ikke kender.

Når vi indretter vore hjem eller virksomheder har valg af farver og udsmykning en stor betydning for, hvordan vi føler os til rette i de nye omgivelser. Man kan vha. farver og udsmykning fremhæve specielle rum eller lokaler på en ny og spændende måde. Man kan endda tilskynde til bestemte aktiviteter, så det understøtter det du/I har brug for, eller gerne vil have skal ske. Er det et rum der skal være aktiviteter i, eller skal det være et rum hvor hygge og afslappning er i hovedsædet?

Du er med til at bestemme

Du kan som sagt være medbestemmende til hvordan udsmykningen skal se ud. Der kan nemlig være mange faktorer der skal tages hensyn til. F.eks. er der stor forskel på om det er et plejehjem der ønsker et motiv der kan ændre en adfærd, f.eks. STOP ”her må du ikke gå ind”) Eller et ”stillerum” til ADHD børn på en skole, eller en kantine på en produktions virksomhed, der skal udsmykkes.

At få lavet sit HELT eget unikke vægmaleri kan være med til at skabe en bestemt stemning eller virkning for dine gæster eller den målgruppee du repræsenterer. Man kan faktisk ubevidst guide dem derhen du gerne vil, men hvor det samtidigt sker på en både lækker og en kærlig måde.

Vægmalerier er momsfritaget

En anden mere kontant fordel ved et vægmaleri er jo også at det ikke kræver nogen speciel vedligeholdelse, og der er heller ikke nogen der kan løbe med det! En bonusinfo er derudover at vægmalerier, udført af kunstneren selv er momsfrit.